Hälsocenter, café och en unik mötesplats

 

Stress är boven bakom ohälsa. Hur vet vi då om vi är stressade? Stress går att mäta med HRV Biofeedback där man ser hur det autonom nervsystemet jobbar på insidan. Vårt nervsystem gasar och bromsar och det vi eftersträvar är att ha balans mellan gas och broms.

Fastnar du i gasen och inte kan bromsa finns risken att du utvecklar stressrelaterade symtom som högt blodtryck, ångest, koncentrationsproblem, sömnproblem etc. Hur hanterar du stress och skapar bättre återhämtning? Med hjälp av HRV Biofeedback får du direkt feedback på nuläget samtidigt som du får verktyg på hur du kan förändra dina reaktionsmönster, ta tillbaka kontrollen, minska stressen och skapa bättre återhämtning.

 

Tid: 55min
Pris: 900kr

Paketpris: 2400 för 3ggr

BOKA

Utförs av: Lena Raaby och Diana Lindberg

Stresskoll

Check av ditt HRV 15 min.

För dig som redan tränar HRV Träning.

 

Tid: 15min
Pris: 200kr

BOKA

Utförs av: Lena Raaby och Diana Lindberg

Coachning

Sitter du fast i livet och vet inte åt vilket håll du ska gå? Känner du att du vill förändra eller ta dig vidare i livet och behöver stöd för att gå framåt? Det kan handla både om privatliv och arbetsliv såsom hälsa, livsstil, karriär etc. Jag finns med dig på vägen i din förändring mot att ta nya steg framåt emot ditt mål. Coachingen bidrar utöver att du uppnår ditt mål till ett ökat välmående och en förbättrad livskvalitet.

 

Tid: 55min
Pris: 800kr

BOKA

Utförs av: Lena Raaby och Diana Lindberg

Hälsokoll/Råd inkl. Zyto

FTG

Med Screening, frågor och ett biofeedback verktyg skapar vi gemensamt en kartläggning av din hälsa och ser vart du kan lägga focus för att bibehålla eller stärka din hälsa Zyto-skannern skapar en hälsobild genom mätning av ditt bioelektriska system (Biofeedback).. Du får förslag på åtgärder/behandlingar som kan passa dig. Vikt, Stress, Näring, kost, Motion och obalanser är vanligt för genomgång.

 

Tid: 90-120min
Pris: 900kr

BOKA

Utförs av: Börje Karlsson

Viktminskning/ Kostrådgivning

FTG

Syftet med rådgivningen är att du/ni ska få redskap att må ditt allra bästa. Med energi som räcker hela dagen, en mage som fungerar som den ska men även balans på både blodsocker och hormoner. Effekterna av en kostförändring förbättrar förutsättningarna för viktbalans och bättre fysisk/psykisk hälsa.

 

Kostrådgivning intro 1,5 h: 900 kr

Uppföljning 4 x 1h: 500 kr

 

Utförs av: Börje Karlsson

Hormonanalys

För dig som är trött på att bli avfärdad med att "det är så här att bli äldre" samt ett recept på antidepressiva...

Dessa tester utförs av det amerikanska ackrediterade laboratoriet Labrix Inc. Testerna görs i saliv. I saliv analyseras nivåerna av östron, östradiol, östriol, progesteron, testosteron, DHEA och kortisol x 4.

 

Hormonanalys: 4500 kr

 

Tid: Första mötet: 60min
Uppföljningsmötet: 60min
Pris: 4500 kr (inkl. uppföljningsmöte)

Utförs av: Börje Karlsson

Hårmineralanalys & Zytoscanning

FTG

En förstklassig analys med 2% felmarginal där du får svar på hur just ditt näringsupptag och mineralbalans ser ut i kroppen. Många använder testresultatet för att förebygga eventuell ohälsa eller för att finjustera sitt kost- och näringsintag. Det ingår även en Zytoscanning värde 900kr. Analysen består av 1,5 timma Screening, samtal, klippning för labb och sedan ytterligare en timmas genomgång av resultatet inkl. en doktorsrapport.

 

Tid: Första mötet: 90min
Pris: 2200 kr (inkl. uppföljningsmöte 60min )

Utförs av: Börje Karlsson

Hårmineralanalys & Stressanalys

Med hjälp av en hårmineralanalys får du information om ditt näringsupptag och din mineralbalans samt eventuella toxiska metaller i kroppen. Utöver det får du även information om din ämnesomsättning, sköldkörtel, binjurar, hur du hanterar stress och mycket mer.
Du får en utförlig personlig analysrapport på din mineralstatus, råd om kost och ett skräddarsytt kosttillskottsprogram samt förslag på livsstilsåtgärder. Vitaminer och mineraler förbrukas när vi stressar och stress är den stora boven bakom ohälsa och sjukdomar. En balansering tar längre tid om du är stressad under tiden. Allt som stressar kroppen påverkar balanseringen.
Du får utöver Hårmineralanalysen möjlighet att göra en Stressanalys med HRV Biofeedback (värde 900kr) för att se hur det ser ut för just dig och hur du kan optimera din hälsa. Analysen består av 60 min Screening, samtal, klippning för labb och sedan 60 min genomgång av resultatet.

 

Tid: Första mötet: 60min
Pris: 2200 kr (inkl. uppföljningsmöte 60min )

Utförs av: Diana Lindberg

Omanalys

Efter en balanseringsperiod med kost, näring och tillskott kan en uppföljning och omanalys vara lämplig att göra för att säkerställa att åtgärderna har gett resultat. Vid en omanalys visas förändringar och skillnader från förra analysen. Kostförslagen och kosttillskottsrekommendationerna samt livstilsåtgärder kan komma att ändras för fortsatt balansering.

 

Tid: 60+60min
Pris: 1900kr

BOKA

Hårmineralanalys Distans

För dig som inte kan komma till Ecocaféet finns möjlighet att göra analysen på distans via telefon eller skype

(Stressanalys eller Zytoscanning ingår ej)

 

Tid: 20+60min
Pris: 2200kr

BOKA

Ayurvedisk livsstilskonsultation

Under konsultationen går vi igenom din fysiska, mentala och känslomässiga hälsa. Terapeuten ställer frågor och tittar på hud, naglar, hår och ögon. Efter det får du reda på vilka obalanser du har och hur du kan jobba med dessa via kost, tankar, meditation och yoga.

 

Du kommer också att få hjälp att identifiera de områden som håller dig tillbaka i livet. Vi har ofta ett eller flera djupare trauman som gör att vi inte kan blomma ut och hitta vår passion, vårt syfte och vår livslust. Dessa trauman skapar tankemönster som vi kan ha svårt att se själva. När vi möter motstånd i livet aktiveras dessa tankemönster som rädslor eller försvar, vilket gör att vi sätter upp hinder för oss själva. Under konsultationen får du hjälp att se dessa mönster och terapeuten ger förslag på hur du kan lösa upp dessa.

 

Som ett komplement till konsultationen kan du även boka ett individuellt yogaprogram där du får andningsövningar, meditation och yogapositioner utifrån dina obalanser. Se Ayurvedisk Yogaterapi.

 

Ayurveda är en holistisk lära som handlar om att skapa hälsa och balans i kropp, sinne och själ. Läran har utövats som ett komplement till traditionell medicin i Indien i över 5000 år.

 

Tid: 90min
Pris: 1500kr

BOKA

Utförs av: Lina Johansson

Fobihantering

Har du en fobi som begränsar dig i ditt dagliga liv? Är du rädd för ormar, spindlar, höjder, hundar? Eller har du tandläkarskräck? Har du provat andra behandlingar utan att bli fri från din fobi?

På en session så kommer du att bli av med din fobi så att den inte längre begränsar ditt liv. Vi gör det helt utan att utsätta dig för det du är rädd för och använder tekniker från NLP för att ta bort din fobi.

 

60 minuter

Pris 865 kr

Tid: 90min
Pris: 1500kr

Utförs av: Jonas Höglund

Livscoachning med NLP och hypnos

Under hypnos så behandlar jag de problem du vill bli av med. Kanske har du saker du ältar, bilder du har svårt att göra dig av med eller inre röster som ger dig negativa idéer. Eller så mår du bra men vill hitta nya vägar i livet för att må ännu bättre. Genom positiva suggestioner och omprogrammering av ditt undermedvetna så kommer du att komma ut gladare, tryggare och starkare på andra sidan hypnosen.

 

60-90 minuter

Pris 865 kr

BOKA

Utförs av:Jonas Höglund

Scenskräck - lär dig hålla föredrag

Scenskräck eller problem att tala inför publik är ett vanligt begränsande problem för många. Under tre sessioner kommer du gå från att vara obekväm till att älska att göra presentationer inför publik.

Den första sessionen kommer bota din scenskräck, den andra kommer att få dig att tycka att det är roligt och den tredje kommer vi arbeta med tekniker för att göra dig till en fantastisk talare.

 

Pris 2395 kr 3 gånger a´60 minuter

Utförs av: Jonas Höglund

BOKA

Beroendehantering och viktkontroll

Har du ett beroende du vill lära dig hantera såsom shopping, matintag, sötsug, rökning eller något annat. Jag hjälper dig under 1-3 sessioner att rätta till problemet. I 90% av fallen räcker det med ett tillfälle, men vissa beroenden kan ha flera underliggande orsaker och olika element och då kan det behövas upp till tre tillfällen. Det viktiga är att

1) du verkligen vill ha en förändring,

2) förstår att det är du som måste förändras och att

3) förändringen måste ske nu.

 

Pris 865 kr 60 minuter

3 gånger 2395 kr (rekommenderas speciellt för viktkontroll)

BOKA

Utförs av: Jonas Höglund

Telefon: 063-779077 I E-mail: info@2inspire.se I Adress: Storgatan 26 ÖSTERSUND