Frekvensmedicin

Kristallhealing

FTG

Chakrabalansering

FTG

Kristallhealing är en metod där jag healar med hjälp av energierna i kristaller. Alla mineraler har en energi som vibrerar på olika frekvenser och kan därför användas som verktyg för att påverka energiströmmar och energicentrum i kroppen och auran.

Det är en lugn och avslappnande behandlingsform med lite beröring.

Tid: 45 min
Pris: 650 kr
Utövare: Tommie Johansson

Chakra-balansring är en behandling där jag använder en kombination av healing och kristaller för att hjälpa din kropp att balansera sina chakran. Precis som allt annat så vibrerar våra chakran i olika frekvenser, liksom färger och kristaller.

En chakrabalansering kan hjälpa dig att harmonisera och göra dig mer närvarande i kropp och själ.

Tid: 30 min
Pris: 475 kr
Utövare: Tommie Johannson

Reiki healing

FTG

Stärk kroppens egen förmåga att läka och återställa sig. Reiki är en uråldrig men samtidigt modern japansk behandlingsmetod vid exempelvis stress, smärta och ångest, men är även effektiv i många andra sammanhang.

Reiki aktiverar och stimulerar kroppens egna naturliga förmåga att läka och återställa sig, och efter en behandling brukar man känna sig både avslappnad och fylld med energi på samma gång – en mycket behaglig upplevelse för både kropp och själ. Många upplever denna behandling väldigt effektivt mot sömnproblem.

Man ligger avslappnat på en massagebänk med kläderna på.

Tid: 55 min
Pris: 700 kr
Utövare: Tommie Johannson

Inkashamansk energimedicin

Runt vår fysiska kropp finns auran och ett energifält som håller informationen om vårt fysiska, emotionella och andliga jag. Tunga energier skapas genom känslomässiga, genetiska eller karmatiska upplevelser som påverkar vårt energifält och stör det energiflöde som är menat att strömma fritt genom våra chakran och fysiska kropp. I healing plockas de tunga energierna bort och transformeras till ljus energi.

Det finns många olika tekniker och behandlingsformer för att hela beroende på om problemet är psykiskt, fysiskt eller själsligt. Under en session använder jag ofta skallra, fjädrar, Blomvatten, palosanto-rökelse och stenar som läggs eller dras på kroppen. Du sitter, ligger eller står under behandlingen, hela tiden fullt påklädd

Du behöver inte förstå eller tro på det jag gör, bara uppleva och känna skillnaden när energierna transformeras.

Jag har sedan 2016 vandrat den inkashamanska traditionen.

Tid: 90-120 min
Pris: 1190 kr
Utövare: Helena Danielsson

Klangmassage

Klangmassage är en teknik för djupavslappning, självreglering, läkning och återhämtning. Massagen hjälper din kropp och ditt sinne att slappna av och är bra mot olika former av spänningar och muskelvärk.

Behandlingen sker genom att klangskålar i olika storlekar placeras runt om och på din fysiska kropp.

Innan vi börjar har vi ett kort samtal för att veta om det är något specifikt område som du upplever har spänningar, blockeringar eller andra besvär på för att veta hur behandlingen kan anpassas efter dina behov.

Vibrationerna från skålarna masserar kroppen mjukt och tillsammans med skålarnas toner ger de ett djupt avslappnat och meditativt tillstånd. När vi är avslappnade kan Vagusnerven stimuleras och det får igång vårt självreglerande inre system. 

Klangskålarna vibrerar med tusentals olika frekvenser och fungerar som stämgafflar. Nervsystem, hjärtrytm, hormonsystemet och vår ämnesomsättning kan genom klangmassagen balanseras. Immunförsvaret får då tillgång till sina naturliga kraftdepåer och vi får en återhämtning.

Klangmassage passar även den som känner sig stressad eller är utmattad. 

Berätta gärna innan behandlingen om du är ljudkänslig. Har du tinnitus rekommenderas hellre klangmeditation istället för klangmassage. Har du en hörselnedsättning kan du ta av eventuell hörapparat eller sänka ljudet. Jag ger ej klangmassage till dig som är gravid eller om du har en pacemaker.

Efter klangmassagen är det viktigt att du dricker mycket vatten. På så sätt hjälper du kroppen att eliminera eventuella slaggprodukter som frigjorts under behandlingen.

Klangmassagen tar ca 1 timme. Under hela behandlingen är du påklädd och ligger bekvämt på rygg eller mage.

Tid: 60 min
Pris: 550 kr
Utövare: Helena Danielsson

Manuell kinesiologi

Manuell kinesiologi är en terapeutisk metod inom preventiv medicin för att organisera ett desorganiserat nervsystem.

Syftet med denna förebyggande hälsovård är att hjälpa människor att förhindra och motverka fysisk och psykisk ohälsa, innan det uppstår allvarligare problem eller sjukdomar.

Manuell Kinesiologi hjälper aktiva inom sport & idrott med medicinsk gymnastik. Behandlingen stärker upp de muskler som har för lite kraft, ork och vitalitet genom att stimulera olika funktioner i kroppens neurofysiologiska system.

Manuell Kinesiologi minskar fysisk och mental trötthet, lindrar oro och emotionella stressreaktioner och psykosomatiska besvär i kroppen.

NAT

FTG

NAT balanserar och stärker nervsystemet. Man arbetar bl a vid området Locus coeruleus (LC), kroppens centrala växlingsstation där 1000 olika nervbanor passerar, och det är som att öppna dörren (en inkörsport) till hjärnan. Locus coeruleus är en kärna i hjärnstammen som fungerar som hjärnans pacemaker och som styr viktiga funktioner kring bland annat:

- vakenhet och sömnrytm

- uppmärksamhet och minne

- smärtupplevelser

- stress

- beteendemässig flexibilitet och impulskontroll

Syftet med NAT är att helt väcka och återställa full kapacitet i LC vid basen av hjärnan och på så sätt skapa en miljö som underlättar bästa möjliga hälsa, läkning och kroppsfunktion.

Tid: 25 min
Pris: 780 kr
Utövare: Sandra Hallgren

Zonterapi

Helhetsbehandling i integrativ zonterapi (på fötterna), en hjälp till självhjälp för kroppen att läka och komma i balans.

Tid: 55 min
Pris: 800 kr
Utövare: Lena Raaby

Käkledsbehandling

Spänningar i käkleden kan ge huvudvärk, smärta bakom ögonen, ljuskänslighet, svårigheter att öppna och stänga munnen, klickande och knäppande käkled, låsningar i käkleden, pressar ihop eller gnisslar tänder, stelhet och spänningar i nacken, svårt att svälja, Struphuvudsinflammation (laryngit), frekvent hosta och harklande, känsla av att “något sitter i halsen”, ringande eller surrande ljud i öronen, Tinnitus. Spänningar i käkleden kan uppstå om du har ”bitit ihop” allt för länge.

En kinesiologisk käkledsbehandling tar ca 90 min. Vi börjar behandlingen med att du berättar om ev problem och vi gör några muskeltester för att se vilka muskler som behöver mest behandling och för att du efteråt ska kunna känna effekten.

Under behandlingen masserar jag utanpå käken och upp på huvudet, på muskelfästen och triggerpunkter. Behandlingen sker också inuti munnen där jag trycker och lätt masserar på muskler.

Jag är Diplomerad Käkledsterapeut och har utbildat mig på Svenska Kinesiologi Skolan.

Tid: 90 min
Pris: 890 kr
Utövare: Helena Danielsson

Bäckenbehandling enligt Manual Kinesiology

Bäckenet består av tre delar; de två höftbenen, Ilium och korsbenet, Sacrum. Delarna binds ihop av SI-leden, som gör att vi kan tippa höftbenen framåt och bakåt.

En obalans i bäckenet kan orsaka flera problem och kompensationer i hela kroppen. Vid en muskelobalans kommer försvagade muskler inte att kunna hålla emot musklerna som drar åt andra hållet, de blir i sin tur överspända. Detta leder till ett hållningsfel, exempelvis att ett ben blir kortare än det andra.

Innan behandlingen görs några muskeltester på några av de vanligaste musklerna som är inblandade i dysfunktioner i bäckenet samt test av vad som är ditt/dina specifika bäckenproblem.

Behandling kan ges även till gravida, de med osteoporos (benskörhet) och de med smärta i bäckenet eller ländryggen. Behandling ges då på ett skonsammare sätt utan tryck. 

Informera i början av behandlingen om du önskar en skonsammare behandling.

Efter besöket är det viktigt att du fortsätter med egenvård. Hemma kommer du att få ligga på mjuka bäckenkilar ca 15-20 minuter om dagen i någon, några veckor eller tills problemen blir bättre.

För dig som önskar en fortsättning finns möjlighet till en session där vi går igenom övningar som aktiverar och stärker de muskler som du behöver för dina specifika behov.

Ett återbesök på 30 minuter efter ca 2 veckor ingår i priset.

Tid: 60 min
Pris: 750 kr (ett återbesök ingår)
Utövare: Helena Danielsson

Hållningsanalys och övningar från postural yoga

För dig som vill aktivera rätt muskler för att stärka din hållning rekommenderas en hållningsanalys.

Vi fotar din hållning, gör funktionstester och muskeltester för att utforma ett individuell program med övningar för just dig.

Jag har gått utbildning, steg 1 och 2 hos Rebecca Reis, grundare till Postural Yoga.

Manuell Kinesiologi stimulerar de inre organen och de hormonproducerande körtlarnas funktioner genom att understödja det autonoma nervsystemet.

Manuell Kinesiologi förbättrar rörelseinskränkningar, minskar smärta och spänning i kroppens muskler och leder.

Manuell Kinesiologi ökar kroppens energi, vitalitet och kraft och ger en känsla av lugn, avslappning och känslomässig balans.

Manuell Kinesiologi använder sig av manuell muskeltestning (MMT) och behandlingstekniker från kinesiologi och kinesioterapi, medicinsk gymnastik, manuell neurofysiologi och manuell neuropsykologi, rörelseterapi, massageterapi, psykologisk samtalsterapi, yoga, akupressur, akupunktur, meridianterapi, kost och nutrition.

Jag påbörjade utbildningen i januari 2023 och blir diplomerad kinesiolog i februari 2024 då jag påbörjar fortsättningsutbildningen till certifierad Kinesioterapeut.

Inom Kinesioterapi ingår fördjupning av hållningsanalyser, rörelseanalyser och funktionsanalyser kombinerat med manuell muskeltestning, avancerad stretching och behandling med muskelmeridianer, triggerpunkter och neuroisometrisk träning.

Tid: 60-90 min
Pris: 750 kr 
Utövare: Helena Danielsson

Ett återbesök på 30 minuter efter ca 2 veckor ingår i priset.

Tid: 90 min
Pris: 1500 kr (ett återbesök ingår)
Utövare: Helena Danielsson

Emotionskoden®

Emotionskoden® är en energihealingsmetod, där vi frigör instängda känslor som av någon anledning inte bearbetades direkt och därför kan göra oss sjuka och stagnera vår personliga utveckling. Metoden utgår från att allt är energi och vibrerar med olika frekvenser och att negativa känslor då sänker kroppens frekvens. Men med hjälp av Emotionskoden® kan vi transformera känslan och förändra energin och därmed hälsan i kroppen. Vi kan arbeta med alla typer av utmaningar, fysiska som psykiska.

Dr. Bradley Nelson tog fram denna metod som går ut på att med hjälp av kinesiologisk muskeltestning identifiera vilka instängda känslor du har kring din utmaning. Vi tar reda på när känslan uppkom och ibland behöver vi veta vilken situation den är kopplad till eller vart den sitter i kroppen. Det kan även vara ärvda känslor, då tar vi reda på från vem och hur långt bakåt den går. Sedan frigör vi den med en magnet som dras över huvudet eller ryggen, över den mittenmeridian som går där. Emotionskoden är en skonsam metod som är uppskattad bland annat för att man inte behöver prata om det man hittar.

Tid: 30 min
Pris: 550 kr

Paketpris: Tre sessioner 1 500 kr

(Du sparar 150kr med detta paket)

Utövare: Kristina Söderlund

Kontakt

Öppettider

Sociala medier

Måndag - Tisdag
11:00 - 18:00
Onsdag - Fredag
11:00 - 20:00
Lördag - Söndag
11:00 - 16:00