Hälsocenter, café & en unik mötesplats

HÄR KAN DU LÄSA OM DE SOM BEHANDLAR
 I våra harmoniska och avkopplande lokaler erbjuder vi naturligtvis klassisk massage och vår specialitet regndroppsmassage samt andra massage- och terapiformer. Förutom egna anställda har vi även inhyrda terapeuter och har därmed vissa fasta behandlingar samt erbjuder andra behandlingsformer vid olika tidpunkter.

VÅRA TERAPEUTER

Zonterapi - en hjälp till självhjälp för kroppen.

Behandlingen sker på fötterna och du sitter i en fåtölj helt påklädd i övrigt. Det är en helhetsbehandling och tar ca 35-40 minuter. Behandlingsgången är lika vid varje tillfälle och kroppen avgör själv i vilken takt och ordning den tar hand om eventuella obalanser. Du behöver inte vara ”sjuk” eller ha besvär för att få behandling - den är välgörande för alla. Metoden heter interaktiv zonterapi (f d Ersdals-metoden) och är effektiv vid t ex bihålebesvär, rygg- nackproblem, inflammationer mm.

Coachning - att ha ett eget bollplank, någon att prata med om det du inte pratar om med någon annan. Coachning kan ske inom många områden, t ex karriär, livsstil eller hälsa. Här får du en neutral samtalspartner som lockar fram svaren inom dig på frågorna du inte visste att du hade. Du kommer att se möjligheter och finna nya vägar.

Alla behöver en egen coach - du vet bara inte om det än! Jag vill inspirera dig till nya utmaningar för din egen utveckling och framgång.

Självklart råder sekretess för våra samtal.

 

Min vision:

Min vision är att rädda världen genom att möta människor och på olika sätt få var och en av oss att må lite bättre, vilket på sikt gör att världen, jorden och universum mår lite bättre och därmed mår vi alla bättre och bättre!


LENA RAABY

BÖRJE KARLSSON

RDT - Regndroppsmassage (raindrop technique) är en läkande effektiv SPA-behandling som motverkar stress och värk, stärker och balanserar kropp och själ. Mycket bra vid rygg- och nackbesvär. Man använder sig av särskilt utvalda eteriska oljor som varsamt droppas ut och masseras in under fotsulorna samt med fjäderlätta grepp över rygg och axlar. Behandlingen avslutas med ångande varm handduk och stilla ro.

Hårmineralanalys - En förstklassig analys där du får svar på hur just din närings- och mineralbalans ser ut i kroppen. Många använder testresultatet för att förebygga eventuell ohälsa eller för att finjustera sitt kost- och näringsintag.

 

Zyto-scanning -Du får enkelt reda på vilka brister du har och vilka hälsopreparat du behöver via en Biofeedbackscanning. Vi går sedan igenom resultatet med dig och om du vill, guida dig i vår hälsokosts-del i vår butik.

Hälsokartläggning med rådgivning - Frågor, samtal och tester resulterar i en handlingsplan anpassad efter dina behov och möjligheter

Min vision:

Sprida hälsa och därigenom medvetenhet för att allt är möjligt och att man inte kan vara säker på att saker och ting inte kanske är vad det ser ut att vara.

MORGAN OLOFSSON

Reconnective Healing - återskapar balansen i kropp och själ då du känner dej lite nere och hängig, även om du har krämpor som ingen kan få bukt med.
RH är energirik och utförs utan fysisk kontakt, och du behåller kläderna på.

 

The Reconnection
Känner du att ditt liv inte känns rätt och kanske har fastnat i en ond cirkel? Är du redo för förändring i ditt liv?
Då kan The Reconnection vara ett steg i rätt riktning där du återställer kroppens axiala och tonala meridianer och dess kalibreringspunkter.
TR utförs under två sessioner med minst en dags mellanrum men inom 72 timmar och tar ca 35-45 minuter.

Min vision:
Jag vill gärna hjälpa till att få människor runt mig att må bra ! Det gör mig glad!

 

www.6esinne.se

SANDRA HALLGREN

RDT - Regndroppsmassage (raindrop technique) är en läkande effektiv SPA-behandling som motverkar stress och värk, stärker och balanserar kropp och själ. Mycket bra vid rygg- och nackbesvär. Man använder sig av särskilt utvalda eteriska oljor som varsamt droppas ut och masseras in under fotsulorna samt med fjäderlätta grepp över rygg och axlar. Behandlingen avslutas med ångande varm handduk och stilla ro.

NAT -

 

 

BITTE GÄRD VIDE

Ekologisk hudvård och massage. Se alla Bittes behandlingar under kategorin "Behandlingar".

 

Hudvårdsrådgivning - Terapeuten analyserar din hud, ser vad den uttrycker, ställer kompletterande frågor om din hudvård och om kost utifrån vad du vill uppnå. Jag tillämpar en holistisk samtalsform, vi ser till sinne, kropp och yttre omständigheter som påverkar din hud och ditt mående. Du får kost- och produkt rekommendationer för just din hud och ditt mående. Passar, dig med hudproblem eller för dig som vill veta hur du bäst tar hand om din hud.

Ekologisk djuprengörande ansiktsbehandling - Den klassiska ansiktsbehandlingen på ett nytt skonsamt sätt! Rengöring, peeling. Huden öppnas upp med hjälp av ånga och örtkompresser. Därefter en skonsam portömning med honungsmetoden. Behandlingen avslutas med en lugnande ansiktsmask och avslutande produkter. Efter behandlingen känns huden len och mjuk och har fått en ökad fräschör och lyster.

 

Esse signatur behandling Ageless - Det här är nya tidens super happy age-behandling utan kemiskinka eller syntetiska tillsatser. Vi använder oss av ett serum ”askungeneffekt”. Den här behandlingen passar dig med normal, torr, solskadad, rynkig och åldrad hud. Den återuppbygger och förebygger åldrande hud. Din hud får fantastisk lyster, spänst och elasticitet. I denna unika behandling så används produkter från den mångfaldigt prisbelönta hudvårdsserien Esse Probiotic Skincare. Esse är världens första hudvårdsserie som använder levande Probiotika i sina produkter.

 

ANNCHRISTINE MARTINSSON

Distriktssköterska, Reiki Master, änglamassör och medicinsk lymfterapeut.

 

Änglamassage - Änglamassage är en mjuk aromamassage som ges med lätta händer och varm behaglig olja. Den passar alla, särskilt om du har kronisk värk såsom fibromyalgi eller reumatism. Den är lugnande för kropp och själ och funkar mycket bra för dig som känner att du behöver komma ner i varv. Massagen är en blandning av chakraflödesmassage, shiatsu, aromaterapi och taktil massage. Den är djupgående och man går igenom hela kroppens energiflöden. Massagen är mjuk och behaglig med långa fasta rörelser som kan kännas som en dans över huden. Jag masserar med eteriska oljor och grundoljan är rapsolja som är helt riskfri för allergiker. Inför massagen blandar jag en speciell olja för just dig och du får också med dig en liten flaska hem. Oljan går att använda i bad eller fotbad för att öka effekten av massagen.

LISA BOSTRÖM

Klassisk massage 90 min
Vår klassiska Helkropps Extra ger dig en skön muskulär genomgång av hela din kropp, inklusive fötter, händer, ansikte och huvud. Här finns extra tid att lägga på det just du har önskemål om. Med våra ekologiska oljor blir behandlingen en skön stund för återhämtning och lugn.

Klassisk massage helkropp 60 min
Vår klassiska helkroppsmassage ger dig en skön muskulär genomgång av rygg, ben, rumpa, armar, mage, bröstkorg och nacke. Med våra ekologiska oljor blir behandlingen en skön stund för återhämtning och lugn.

Klassisk halvkropp massage 30 min
Vår klassiska halvkroppsmassage ger dig en skön muskulär genomgång av rygg, nacke och rumpa. Med våra ekologiska oljor blir behandlingen en skön stund för återhämtning och lugn.

 

Spa massage
Njut av mjuk massage med varma oljor i ett rytmiskt flöde. Avkopplande och avstressande för kropp och själ. Endast mjuka massagetag utförs. Välj mellan neutral, uppiggande, utrensande, avkopplande eller muskelavslappnande olja.
Helkropp eller halvkropp.

 

Terapeutisk massage
En terapeutisk behandling är till för att hjälpa dig med problem och smärtor i kroppen men även för att förebygga besvär. Behandlingen börjar med en undersökning med journalskrivning och fortsätter sedan med behandling. Behandlingen kan bestå av olika massagetekniker, allt från tuffare muskulering till tekniker som bygger på smärtfria lägen och muskelsignalsmanupilationer. Behandlingen anpassas helt efter dig och dina behov för bästa resultat.

 

ANNELIE UHLANDER GUNDT

Jag arbetar sedan 2005 med akupressurbehandlingar, EFT-behandlingar (Emotional freedom tecnique), och öronakupunktur (numera enbart i form av kulplåster, ej nålar). Sedan 2010 arbetar jag med Mindfulnesskurser och Mindfulnesscoachning. I år 2018 har jag även börjat ha kurser utomlands i Mindfulness och Yoga, tillsammans med min kollega Annette Andersson från Calgary i Canada.

 

Akupressurbehanding - Genom akupressurbehandingar ökar kroppskännedomen, kroppens energisystem balanseras och på detta sätt kan olika fysiska, mentala och känslomässiga symtom behandlas samtidigt som det möjliggör en djup avslappning. Som ett komplement ges i vissa fall öronakupunktur för att behandla en kroppsdel eller en viss funktion i kroppen.

 

EFT - EFT-behandlingar görs vid t ex mörkerrädsla, flygrädsla m m tillsammans med samtal kring ett mer medvetet förhållningssätt.

 

Mindfulness - Medveten närvaro, är ett förhållningssätt till livet. Vi lär oss genom olika kroppsövningar, t ex kroppsscanning, meditation och Mindful yoga hur kroppen hela tiden kommunicerar med oss på olika sätt. Vi lär oss betrakta våra tankar och hur dessa påverkar oss. Genom de olika övningarna utforskar vi oss själva vilket ger oss möjlighet att bli varse våra beteenden och mönster. Övningarna görs i en icke-dömande och vänlig atmosfär. Träningen i Mindfulness gör att vi kan se hur vi kan göra medvetna val, vilket ger oss möjlighet att leva utan stress och ett mer medvetet liv.

 

Min vision: Är ett medmänskligare och mer medvetet samhälle utifrån att vi som individer förstår oss själva bättre och på det sättet även andra människor. Vägen dit når vi genom att möta oss själva och på detta sätt hitta tillbaka till vår egen kraft och vår egen inre styrka. Vi ser att vi har ett personligt ansvar men också möjligheten till medvetna val, val som gagnar oss själva och vår omgivning.

MATTIAS

Hypnos -  Eller trance är ett alternativt medvetandetillstånd mellan

vakenhet och sömn där vi har tillgång till det undermedvetna. När vi

befinner oss i trance har vi möjlighet att påverka omedvetna och

bakomliggande processer som har stor inverkan på vårt dagliga liv. Med

hjälp av suggestioner, neurolingvistisk psykologi och andra tekniker

kan vi bota fobier, bli av med rädslor och andra oönskade beteenden

snabbt och effektivt. Hypnos som rökavvänjningsmetod har till exempel

visat sig vara väldigt framgångsrikt. Det är även vanligt att använda

hypnos och suggestionsterapi för att prestera bättre i studier, idrott

och i andra situationer där den psykiska faktorn har stor betydelse.

Vi kan även använda oss av hypnos för att utforska bortträngda minnen

och nedstängda känslor.

 

Hur lång tid man går i hypnoterapi är individuellt. Att uppnå något

specifikt som till exempel att bota en rädsla eller fobi tar normalt

1-5 sessioner medan en mer holistisk långtidsterapi är högst personlig

och därför svår att tidsbestämma.

 

LINA JOHANSSON

Jag är utbildad hos master Kusum Modak i Pune, Indien som är grundare av AYM Ayurvedisk Yogamassage.

 

Ayurvedisk Yogamassage - Ayurvedisk Yogamassage kommer från Indien och är en oljemassage för hela kroppen. Genom försiktiga strykningar och mjuk stretching hjälper jag dig att slappna av och få kontakt med din kropp och ditt inre. Andningen fördjupas och cirkulationen ökar vilket sätter igång kroppens egna självläkningsprocess. Behandlingen passar alla och är extra effektiv vid depression, oro, stress och sömnproblem. Många säger att de upplever djup avslappning och frid under behandlingen. Hela kroppen behandlas vid varje tillfälle. 105 min.
Du behöver inte ha några förkunskaper i yoga och du behöver inte heller vara vig för att njuta av behandlingen. Syftet är att öka din rörlighet och få kroppen att slappna av och hitta tillbaka till sitt naturliga tillstånd.

 

Yoga Nidra - Yoga Nidra är en djupavslappning för hela kroppen och sinnet. Den brukar upplevas som en befrielse för oss som vanligtvis använder våra kroppar och hjärnor intensivt. Under klassen ligger du ner samtidigt som jag steg för steg guidar dig genom din kropp så att varje muskel får slappna av. Klassen är 45 minuter men räkna med att ligga kvar i vila några minuter efteråt. Det sägs att effekten av 20-30 minuters Yoga Nidra kan jämföras med tre-fyra timmars sömn.

 

Flow yoga - I Flow yoga jobbar vi igenom hela kroppen med solhälsningar, stående positioner, twists och balansövningar i ett härligt flöde. Vi börjar med en dynamisk uppvärmning där du blir riktigt varm med fokus på armar och core. Sedan går vi över till solhälsningen och varvar den med lite tuffare benövningar. Därefter stående positioner, twists och balansövningar för att sedan avsluta med en guidad avslappning. För mig är det viktigare med känsla än det perfekta. Min förhoppning är att du ska känna att hela din kropp har fått jobba samtidigt som ditt sinne kan slappna av. Klassen passar alla nivåer och du behöver inte ha yogat förut för att vara med. 75 min.

 

Mia Nilsson

Lymfbehandling "I lymfan finns kroppens sopgubbar, som städar undan slagg och annat avfall i kroppen, så att den kan fungera optimalt.

 

Lymfbehandling är en effektiv behandlingsmetod som passar de flesta, med en mjuk och avslappnande massageteknik som stimulerar cirkulationen av lymfan i hela kroppen.

 

Den ger goda resultat inte bara på ytan utan även på djupet i kroppen, och reducerar svullnader och celluliter, minskar stelhet, smärta och trötthetssymptom, och den stärker också immunförsvaret.

 

Lymfbehandling kan göras på hela kroppen,  och man behandlra en  bit i taget, som tex ben, armar, rygg, ansikte och/eller mage enligt överenskommelse.

 

Det här är en behandling för alla för både hälsan,  må-gott och idrottsskador,  med och utan andra skador och sjukdomar. (Vid allvarligare sjukdom ta kontakt med Ecocaféet före bokning)"

Christina Hägglund

Tibetan Facelift/Tibetansk ansiktsmassage - En mjuk och avslappnande behandling som med både lätt beröring, mer djupgående massage, strykningar och akupressur löser spänningar i ansikte, hårbotten och hals. Därigenom ökar cirkulationen i hud, bindväv och muskler, och huden får ökad lyster och spänst och ett naturligt "facelift".

Behandlingen görs helst i en serie om fyra stycken med max tre veckors mellanrum, där de fyra delarna hänger samman men har olika fokus.

Telefon: 063-779077   I   E-mail: info@ecocafeet.se   I   Adress: Storgatan 26 ÖSTERSUND