Hälsocenter, café och en unik mötesplats

 

Hårmineralanalys 60+90min (FTG) - En förstklassig analys där du får svar på hur just ditt näringsupptag och mineralbalans ser ut i kroppen plus mycket mer. Många använder testresultatet för att förebygga eventuell ohälsa eller för att finjustera sitt kost- och näringsintag. Det ingår även en Zytoscanning värde 900kr. Analysen består av 1timma Screening, samtal, klippning för labb och sedan ytterligare 90min genomgång av resultatet inkl. en doktorsrapport. Pris: 2200kr

 

Hårmineralanalys Återbesök 90min - Här går vi igenom alla dina resultat (även Zytoscanningen) Pris: 0kr

 

Zyto-scanning 90min (FTG) - Du får enkelt reda på vilka obalanser du har och hur du kan förbättra dom via en Biofeedbackscanning. . Pris: 900kr

Viktminskning/Kostrådgivning 90min (FTG) - Syftet med rådgivningen är att du/ni ska få redskap att må ditt allra bästa. Med energi som räcker hela dagen, en mage som fungerar som den ska men även balans på både blodsocker och hormoner. Effekterna av en kostförändring förbättrar förutsättningarna för viktbalans och bättre fysisk/psykisk hälsa.

Kostrådgivning kompis, 4 st. 2tim - Syftet med rådgivningen är att du/ni ska få redskap att må ditt allra bästa. Med energi som räcker hela dagen, en mage som fungerar som den ska men även balans på både blodsocker och hormoner. Effekterna av en kostförängring förbättrar förutsättningarna för viktbalans och bättre fysisk/psykisk hälsa.      Kostrådgivning grupp 4 personer 2 h: 350 kr/person

Kinesiologitejpning 20min (FTG) - Tejpningstekniken som hjälper skadad eller överbelastad att rehabiliteras. Pris: 320kr

 

Min vision:

Sprida hälsa och därigenom medvetenhet för att allt är möjligt och att man inte kan vara säker på att saker och ting inte kanske är vad det ser ut att vara.

Börje Karlsson Sandra Hallgren
Miriam Adolfsson

RDT eller Regndroppsterapi 75min -  Regndroppsmassage (raindrop technique) är en läkande effektiv SPA-behandling som motverkar stress och värk(även huvudvärk), stärker och balanserar kropp och själ. Mycket bra vid rygg- och nackbesvär. Man använder sig av särskilt utvalda eteriska oljor som varsamt droppas ut och masseras in under fotsulorna samt med fjäderlätta grepp över rygg och axlar. Behandlingen avslutas med ångande varm handduk och stilla ro. (Nagellack på tår bör tas bort innan) Pris: 850kr

NAT - (Neuro Auricular Technique) Balanserar och stärker nervsystemet. Man arbetar bl a vid området Locus coeruleus (LC), kroppens centrala växlingsstation där 1000 olika nervbanor passerar, och det är som att öppna dörren (en inkörsport) till hjärnan. Locus coeruleus är en kärna i hjärnstammen som fungerar som hjärnans pacemaker och som styr viktiga funktioner kring bl a

- vakenhet och sömnrytm

- uppmärksamhet och minne

- smärtupplevelser

- stress

- beteendemässig flexibilitet och impulskontroll

- andra känslor

 

Syftet med NAT är att helt väcka och återställa full kapacitet i LC vid basen av hjärnan och

på så sätt skapa en miljö som underlättar bästa möjliga hälsa, läkning och kroppsfunktion.

Klassisk massage helkropp Tyst 60 min - Vår klassiska helkroppsmassage ger dig en skön muskulär genomgång av rygg, ben, rumpa, armar, mage, bröstkorg och nacke. Med våra ekologiska oljor blir behandlingen en skön stund för återhämtning och lugn. Utförs helt under tystnad efter förberedande samtal.

 

Klassisk halvkropp massage Tyst 30 min - Vår klassiska halvkroppsmassage ger dig en skön muskulär genomgång av rygg, nacke och rumpa. Med våra ekologiska oljor blir behandlingen en skön stund för återhämtning och lugn. Utförs helt under tystnad efter förberedande samtal.

Lisa Boström

Klassisk massage helkropp 60 min
Vår klassiska helkroppsmassage ger dig en skön muskulär genomgång av rygg, ben, rumpa, armar, mage, bröstkorg och nacke. Med våra ekologiska oljor blir behandlingen en skön stund för återhämtning och lugn. (Tillfälligt pausat)

 

Klassisk halvkropp massage 30 min
Vår klassiska halvkroppsmassage ger dig en skön muskulär genomgång av rygg, nacke och rumpa. Med våra ekologiska oljor blir behandlingen en skön stund för återhämtning och lugn. (Tillfälligt pausat)

 

Terapeutisk massage
En terapeutisk behandling är till för att hjälpa dig med problem och smärtor i kroppen men även för att förebygga besvär. Behandlingen börjar med en undersökning med journalskrivning och fortsätter sedan med behandling. Behandlingen kan bestå av olika massagetekniker, allt från tuffare muskulering till tekniker som bygger på smärtfria lägen och muskelsignalsmanupilationer. Behandlingen anpassas helt efter dig och dina behov för bästa resultat. (Tillfälligt pausat)

 

Spa massage

Njut av mjuk massage med varma oljor i ett rytmiskt flöde. Avkopplande och avstressande för kropp och själ. Endast mjuka massagetag utförs. Välj mellan neutral, uppiggande, utrensande, avkopplande eller muskelavslappnande olja.
Helkropp eller halvkropp.

 

 

RDT eller Regndroppsterapi 75min -  Regndroppsmassage (raindrop technique) är en läkande effektiv SPA-behandling som motverkar stress och värk(även huvudvärk), stärker och balanserar kropp och själ. Mycket bra vid rygg- och nackbesvär. Man använder sig av särskilt utvalda eteriska oljor som varsamt droppas ut och masseras in under fotsulorna samt med fjäderlätta grepp över rygg och axlar. Behandlingen avslutas med ångande varm handduk och stilla ro. (Nagellack på tår bör tas bort innan) Pris: 850kr

 

Aroma HotStone 30 eller 60 - En avkopplande och djupgående massage med varma lavastenar och väldoftande/läkande eteriska oljor. De varma stenarna löser upp dina spänningar och och ger vila för både kropp och själ. Underbart skönt! Den har en lugnande och stressreducerande effekt samtidigt som den ger ny kraft och energi. Hot stone massage bygger på flera tusen år gammal orientalisk filosofi med härstamning från antika Kina och Indien. Ej lämplig för gravida. Pris: 600kr eller 900kr

 

Antistress med ansiktsbehandling- Först får du en lugnande ryggmassage med olja och eteriskaoljor i 25 minuter. Sedan följs den upp med en ansiktsbehandling med Flowers produkter, ett ekologiskt och veganskt hudvårdsmärke som tillverkas i Sverige. Under tiden ansiktsmasken verkar, får du en avslappnande massage av händer och fötter. Den avslutas med massage av ansikte och skalp. Pris: 700kr

 

Önskemassage 25 min

Sätt ihop din egna massage efter önskan och behov.Du kan välja mellan:

*ansikte, skalp 10-15min.

*underben, fötter 10-15 min.

*underarmar, händer 10-15 min.

*skuldror, nacke 10-15 min.

Du kan du säga till terapeuten vad du önskar innan behandlingen börjar.

 

Tillsammans behandling för två personer

Unna dig och din vän/ partner en skön stund tillsammans. Under en timmes tid kopplar ni av med frukt och juice.

Ni börjar med ett fotbad, under tiden får ni handmassage uppföljt med fot och vadmassage. Skalp, skuldra och ansiktet får sedan en skön massage.

 

Morgan Olofsson

Taktilmassage 60min - Vid taktilmassage så sker beröringen i ett jämnt och lugnt tryck och följer ett medvetet rörelsemönster.

När kroppen känner beröring utsöndras Måbra-hormonet på mindre än 0,1 sekund, vilket har en helande effekt på kroppen.

Effekterna av en taktilmassage kan exempelvis vara avslappning i kroppen, lugn och ro, smärtlindring, bättre sömn, ökad nyfikenhet, förbättrad mag-tarmfunktion, minskad aggressivitet, stärkt kroppsuppfattning, minskad ångest, ökat immunförsvar, ökad självkänsla och tänd livsgnista.

 

Reconnective Healing - återskapar balansen i kropp och själ då du känner dej lite nere och hängig, även om du har krämpor som ingen kan få bukt med.
RH är energirik och utförs utan fysisk kontakt, och du behåller kläderna på.

 

The Reconnection - Känner du att ditt liv inte känns rätt och kanske har fastnat i en ond cirkel? Är du redo för förändring i ditt liv?
Då kan The Reconnection vara ett steg i rätt riktning där du återställer kroppens axiala och tonala meridianer och dess kalibreringspunkter.
TR utförs under två sessioner med minst en dags mellanrum men inom 72 timmar och tar ca 35-45 minuter.

www.6esinne.se

Mia Nilsson

Lymfbehandling (Lymfdränage/massage) 30 eller 60min - Lymfdränage stimulerar kroppens lymfflöde, dvs det flöde som sköter borttransporten av slaggprodukter och ett väl fungerande immunförsvar. En djup, avslappnande och effektiv behandling som understödjer en storstädning av kroppen.

 

"I lymfan finns kroppens sopgubbar, som städar undan slagg och annat avfall i kroppen, så att den kan fungera optimalt."

Lymfbehandling är en effektiv behandlingsmetod som passar de flesta, med en mjuk och avslappnande massageteknik som stimulerar cirkulationen av lymfan i hela kroppen.

Den ger goda resultat inte bara på ytan utan även på djupet i kroppen, och reducerar svullnader och celluliter, minskar stelhet, smärta och trötthetssymptom, och den stärker också immunförsvaret.

Lymfbehandling kan göras på hela kroppen,  och man behandlra en  bit i taget, som tex ben, armar, rygg, ansikte och/eller mage enligt överenskommelse.

Det här är en behandling för alla för både hälsan,  må-gott och idrottsskador,  med och utan andra skador och sjukdomar. (Vid allvarligare sjukdom ta kontakt med Ecocaféet före bokning)"

Magnus Holmqvist

Kraniosakral behandling påverkar systemet och dess förändring genom att återställa spänningstillstånd i alla kroppsvävnader; muskler, leder, ryggkotor, organ via bindväv (fascia). Enligt grundläran påverkas främst fem områden: det centrala nervsystemet, ryggmärgsvätskan, hjärnans olika hinnor och samtliga ryggkotor ner till pelvic och os coccygeus, kraniets ledstrukturer och korsbenets rörelse i förhållande till höfterna men idag har kunskaperna utvidgats till mycket mer än så.

 

Kraniosakral behandling är en mycket varsam manuell teknik som utvecklats ur osteopatin. Det var den amerikanske osteopatiske läkaren William G. Sutherland som utforskade den kraniosakrala mekaniken på 1900-talet. Han kom fram till att hjärnan, ryggmärgen, hjärnhinnorna och korsbenet med sin vätska utgör ett eget slutet system.

I en frisk kropp pulserar vätskerörelserna i en viss jämn rytm; en rytm som inom osteopatin kallas för tryckförändring av gensvarsspänning. Den känns vanligast av terapeuten mellan kraniet, fogleder och korsben.

 

I USA och England har studier och dokumentation påvisat att denna behandlingsform har en god effekt på en människas fysiska, emotionella och mentala hälsa. Sedan 1900-talet har kraniosakral behandling utvecklats till en medicinsk behandlingsmetod i både USA och England och behandlingsmetoden är på stark frammarsch. I bl.a. Schweiz är kraniosakral terapi erkänd och accepterad av hälso- och sjukvårdsmyndigheten.

 

Behandlingen kan ha en emotionell och mental effekt. Varje människa har sin egna levnadshistoria som kan innehålla emotionella upplevelser, vilka kan ta sig uttryck i olika former. Klienter kan ibland uppleva positiva reaktioner i form av en känsla av lugn, bättre sömn och lägre stressnivå med mera.

 

BEHANDLINGEN

Behandlingen genomförs alltid påklädd. Nya klienter får första gången redogöra sin sjukhistoria och andra upplevelser i livet som kan ha betydelse för nuvarande symptom. Jag arbetar enbart med mina händer med ett lätt tryck mot kroppen, detta för att känna in de mycket små rörelserna från flödescyklerna och eventuella störningar i vävnader. Efter behandling ges behandlingsförklaring, prognos och rekommendation under en kort pratstund.

 

Min vision:  ”Att hjälpa människor leva med bättre fysisk och psykisk hälsa”.

 

Jag är medlem Kraniosakrala Terapeutförbundet och utför elevbehandlingar för 650 kr.

Tommie Johansson

Chakrabalansering 30min - Chakrabalanseing som är en behandling där jag använder en kombination av healing och kristaller för att hjälpa din kropp att balansera sina charkan. Precis som allt annat så vibrerar våra chakran i olika frekvenser, liksom färger och kristaller.

En chakrabalansering kan hjälpa dig att harmonisera och göra dig mer närvarande i kropp och själ.
Pris: 350kr

 

Reiki healing 55min - Reiki är en uråldrig men samtidigt modern japansk behandlingsmetod vid exempelvis stress, smärta och ångest, men är även effektiv i många andra sammanhang.

Reiki aktiverar och stimulerar kroppens egna naturliga förmåga att läka och återställa sig, och efter en behandling brukar man känna sig både avslappnad och fylld med energi på samma gång – en mycket behaglig upplevelse för både kropp och själ. Man ligger avslappnat på en massagebänk med kläderna på.

Pris: 700kr

 

Kristallhealing 45 minuter - I kristallhealingen fokuserar vi på att lägga in en intention i healingen och tar hjälp och får svar av kristallerna.

En healing med fokus på kristaller med mycket influenser från reikin.

Pris: 550kr

Annette Hultin

Rosenterapi 50min - Rosenmetoden är en varsam och inkännande beröring som syftar till att lösa upp muskelspänningar i kroppen. Behandlingen bidrar till djup avspänning och en ökad kroppsmedvetenhet. Metoden skapades av Marion Rosen, född i Tyskland 1914 och verksam som sjukgymnast i USA.

 

Alltertersom livet formar oss har vi lärt oss att hålla tillbaka och ta kontrollen över våra känsloreaktioner. Det som en gång var ett sätt att överleva eller hantera i vår omgivning kan så småningom börja ta sig uttryck som smärta, spänningar i kroppen eller humörsvängningar.

Rosenmetoden ger dig en möjlighet att komma tillbaka till och göra medvetet det som begränsar, håller ihop eller gör ont. Det du blir medveten om kan du acceptera eller släppa taget om

Diana Lindberg

Zonterapi - en hjälp till självhjälp för kroppen.

Behandlingen sker på fötterna och du sitter i en fåtölj helt påklädd i övrigt. Det är en helhetsbehandling och tar ca 35-40 minuter. Behandlingsgången är lika vid varje tillfälle och kroppen avgör själv i vilken takt och ordning den tar hand om eventuella obalanser. Du behöver inte vara ”sjuk” eller ha besvär för att få behandling - den är välgörande för alla. Metoden heter interaktiv zonterapi (f d Ersdals-metoden) och är effektiv vid t ex bihålebesvär, rygg- nackproblem, inflammationer mm.

Coachning 1 tim - att ha ett eget bollplank, någon att prata med om det du inte pratar om med någon annan. Coachning kan ske inom många områden, t ex karriär, livsstil eller hälsa. Här får du en neutral samtalspartner som lockar fram svaren inom dig på frågorna du inte visste att du hade. Du kommer att se möjligheter och finna nya vägar.

Alla behöver en egen coach - du vet bara inte om det än! Jag vill inspirera dig till nya utmaningar för din egen utveckling och framgång.

Självklart råder sekretess för våra samtal.

 

HRV Träning 1tim - Enkelt förklarat innebär HRV Träning andnings- och fokuseringsövningar för bättre balans mellan gas och broms i autonoma nervsystemet. Det främjar också återhämtningsförmågan.

Vi använder ett bio-feedback verktyg kopplat till dator eller mobiltelefon för att få feedback på vår träning.

HRV står för Heart Rate Variability - Hjärt Rytm Variation. Ett högt HRV ger indikation på att vi har en god funktionell hälsa. Variationen är vanligtvis förhållandevis bra i unga år, men med åldern stelnar flexibiliteten i systemet. Oavsett utgångsläge så kan vi träna oss till ökat HRV och inre balans.

Används för t ex stresshantering, inre balans, bättre prestation, bättre sömn och mycket mera. Pris 800kr

 

HRV Koll 15min - Check av ditt HRV.

För dig som redan tränar HRV Träning. Pris: 200kr

 

Min vision:

Min vision är att rädda världen genom att möta människor och på olika sätt få var och en av oss att må lite bättre, vilket på sikt gör att världen, jorden och universum mår lite bättre och därmed mår vi alla bättre och bättre!

Lena Raaby

Personlig PosturalTräning/Behandling 120 – 90min

För dig som har någon form av muskulär obalans, smärta eller värk, återkommande skador, stelhet, inskränkt rörlighet och för dig som vill förbättra din hållning och den fysiska prestationsförmågan.

Med en kombination av PosturalTräning och Behandling enligt OptimumMetoden återställer vi kroppens naturliga balans och förmåga att fördela belastning.

Vi tittar på helheten och åtgärdar grundorsaken till problemet istället för att bara lindra symtom, och som oftast sitter orsaken till obalanser och smärta i en annan del av kroppen än den som gör ont. Visste du att t.ex. en axelsmärta kan ha sin grundorsak i höften?

Besök 1 - Första gången är alltid 120 min där vi går igenom besvärhistorik, funktionsanalys och stressanalys med biofeedback, behandling efter behov, och ger dig ett individanpassat träningsprogram för hemträning. Pris 1500 kr (ordinarie 1800kr).

Besök 2 - Uppföljning 90 min samt behandling vid behov och modifiering av träningsprogrammet eller upplägg av nytt program. Pris 1500 kr.

Besök 3 och framåt – Återbesöken 90 min omfattar en ny analys och funktionsbedömning, genomgång och modifiering av existerande program eller genomgång av nytt träningsprogram och behandling vid behov. Pris: 1350 kr.

 

Hårmineralanalys 60+60min

Med hjälp av en hårmineralanalys får du information om ditt näringsupptag och din mineralbalans samt eventuella toxiska metaller i kroppen. Utöver det får du även information om din ämnesomsättning, sköldkörtel, binjurar, hur du hanterar stress och mycket mer.
Du får en utförlig personlig analysrapport på din mineralstatus, råd om kost och ett skräddarsytt kosttillskottsprogram samt förslag på livsstilsåtgärder. Vitaminer och mineraler förbrukas när vi stressar och stress är den stora boven bakom ohälsa och sjukdomar. En balansering tar längre tid om du är stressad under tiden. Allt som stressar kroppen påverkar balanseringen.
Du får utöver Hårmineralanalysen möjlighet att göra en Stressanalys med HRV Biofeedback (värde 900kr) för att se hur det ser ut för just dig och hur du kan optimera din hälsa. Analysen består av 60 min Screening, samtal, klippning för labb och sedan 60 min genomgång av resultatet. Pris 2200kr

Hårmineralanalys på distans 20 + 60min För dig som inte kan komma till Ecocaféet finns möjlighet att göra analysen på distans via telefon eller skype (Stressanalys med HRV Biofeedback ingår ej) Pris 2200kr

Omanalys 60+60min Efter en balanseringsperiod med kost, näring och tillskott kan en uppföljning och omanalys vara lämplig att göra för att säkerställa att åtgärderna har gett resultat. Vid en omanalys visas förändringar och skillnader från förra analysen. Kostförslagen och kosttillskottsrekommendationerna samt livstilsåtgärder kan komma att ändras för fortsatt balansering. Pris: 1900kr

 

Stressanalys – Biofeedback

Stress är boven bakom ohälsa. Hur vet vi då om vi är stressade? Stress går att mäta med HRV Biofeedback där man ser hur det autonom nervsystemet jobbar på insidan. Vårt nervsystem gasar och bromsar och det vi eftersträvar är att ha balans mellan gas och broms. Fastnar du i gasen och inte kan bromsa finns risken att du utvecklar stressrelaterade symtom som högt blodtryck, ångest, koncentrationsproblem, sömnproblem etc. Hur hanterar du stress och skapar bättre återhämtning? Med hjälp av HRV Biofeedback får du direkt feedback på nuläget samtidigt som du får verktyg på hur du kan förändra dina reaktionsmönster, ta tillbaka kontrollen, minska stressen och skapa bättre återhämtning.

Pris: 900kr

Paketpris: 2400kr för 3ggr

 

Coaching 60min

Sitter du fast i livet och vet inte åt vilket håll du ska gå? Känner du att du vill förändra eller ta dig vidare i livet och behöver stöd för att gå framåt? Det kan handla både om privatliv och arbetsliv såsom hälsa, livsstil, karriär etc. Jag finns med dig på vägen i din förändring mot att ta nya steg framåt emot ditt mål. Coachingen bidrar utöver att du uppnår ditt mål till ett ökat välmående och en förbättrad livskvalitet.

Pris: 800kr

Paketpris: 2100kr för 3ggr

 

Medicinsk Yoga (MediYoga) 60min

Medicinsk Yoga (MediYoga) är en mjuk terapeutisk yogaform som syftar till att skapa ökad balans fysiskt, mentalt och emotionellt. 
En träningsform som stillar sinnet, ökar kroppsmedvetenheten och balanserar kroppens nerv- och hormonsystem samtidigt som den bidrar till ökad rörlighet, flexibilitet och styrka.
I passet är andningen den röda tråden i kombination med fysiska positioner och fysiska rörelse, ögonposition och ljudning. MediYoga passar alla och du behöver inte ha yogat tidigare. Den utförs med lugna, mjuka och enkla rörelser och kan utföras antingen sittandes på stol eller på golvet. 
Kurs på 4ggr för 640kr

Jonas Höglund

Ljusterapi

NLP

 

Neuro-Lingvistisk Programmering är en uppsättning olika metoder som genom att färändra minnen och undermedvetna processer gör att de inte längre stör oss i vårt nuvarande eller framtida liv. Modellerna som skapats gör att du snabbt kan komma till rätta med allt från fobier till att nå personliga mål.

Hypnos

 

Hypnos är ett tillstånd av mental avslappning, trance, och lämpar sig väl i all form av terapi eftersom ditt undermedvetna blir mer lättillgänglig. Det gör att medvetna och undermedvetna kan kommunicera bättre och du kan ”förstå” hur ditt undermedvetna styr dig och ändra de processer som är oönskade, samtidigt som du kan förstärka dina positiva tankar och känslor.

 

Jag kombinerar ofta Hypnos och NLP i mina behandlingar.

Fobihantering

 

Har du en fobi som begränsar dig i ditt dagliga liv? Är du rädd för ormar, spindlar, höjder, hundar, tandläkaren eller något annat? Har du provat andra behandlingar utan att bli fri från din fobi? Vi löser det!

Pris 865 kr 60 minuter

 

Scenskräck - lär dig hålla föredrag

 

Scenskräck eller problem att tala inför publik är ett vanligt begränsande problem för många. Under tre sessioner kommer du gå från att vara obekväm till att se fram emot att göra presentationer inför publik.

 

3 gånger 1 timme 2395 kr

Livscoachning med NLP och hypnos

 

Under hypnos så behandlar jag de problem du vill bli av med. Kanske har du saker du ältar, bilder du har svårt att göra dig av med eller inre röster som ger dig negativa idéer. Eller så vill du av andra anledningar må bättre och få ett friare liv.

 

Pris 865 kr 60-90 minuter

 

Beroendehantering och viktkontroll

 

Har du ett beroende du vill lära dig hantera såsom shopping, matintag, sötsug, rökning eller något annat. Jag hjälper dig under 1-3 sessioner att rätta till problemet.

 

Pris 865 kr 60 minuter - 3 gånger 2395 kr (rekommenderas speciellt för viktkontroll)

Ljusterapi ensam eller i grupp 30min - Bli pigg genom att stänga av produktionen av sömnhormonet melatonin i vårt ljusrum medans du samtalar, läser en bok eller avnjuter en god frukost. Ljusterapi har visat sig minska risk för depression och ångest enligt flera vetenskapliga studier.

Pris: 40kr, Eller månadskort  200kr (Varje dag om du vill= ca 6kr/gång)

Telefon: 063-779077 I E-mail: info@2inspire.se I Adress: Storgatan 26 ÖSTERSUND