Hälsocentret med det stora gröna hjärtat

Regndroppsmassage (raindrop technique) är en läkande effektiv SPA-behandling som motverkar stress och värk(även huvudvärk), stärker och balanserar kropp och själ. Mycket bra vid rygg- och nackbesvär. Man använder sig av särskilt utvalda eteriska oljor som varsamt droppas ut och masseras in under fotsulorna samt med fjäderlätta grepp över rygg och axlar. Behandlingen avslutas med ångande varm handduk och stilla ro. (Nagellack på tår bör tas bort innan)

 

Tid: 75-90min
Pris: 850kr

 

 

Utförs av: Börje Karlsson, Angelica Glas,

Lisa Boström, Marie Estensson och Tommy Johansson

Antistress med ansiktsbehandling

FTG

Först får du en lugnande ryggmassage med olja och eteriskaoljor i 25 minuter. Sedan följs den upp med en ansiktsbehandling med Flowers produkter, ett ekologiskt och veganskt hudvårdsmärke som tillverkas i Sverige. Under tiden ansiktsmasken verkar, får du en avslappnande massage av händer och fötter. Den avslutas med massage av ansikte och skalp.

 

Tid: 55min
Pris: 690kr

 

 

Utförs av: Lisa Boström

Klassisk massage

FTG

85min-En helkroppsmassage med extra allt!

Med denna massage går man igenom hela kroppen och vid önskemål läggs extra fokus på de ställen du önskar.


55min - Denna massage går igenom kroppens alla muskler med fokus på rygg och nacke. Den fungerar utmärkt i syfte att fräscha upp muskler efter träning/arbetsvecka eller bara ge dig en skön upplevelse.


25min - Denna massage inriktar sig på överkroppen med fokus på nacke/rygg, men även armar och bröstkorg ingår. En skön behandling och genomgång av musklerna ger dig  välmående och avslappning.

 

Tid: 25, 55 eller 85min
Pris: 400, 690 eller 950kr

 

Utförs av: Anneli Lund, Evelina Åslund Bäck, Tommy Johansson, Marie Estensson, Bashar Zahra och Lisa Boström

Önskemassage

FTG

Sätt ihop din egna massage efter önskan och behov.

Du kan välja mellan:

- ansikte, skalp max15 min.

- underben, fötter max15 min.

- underarmar, händer max15 min.

- skuldror, nacke max15 min.

Du kan du säga till terapeuten vad du önskar innan behandlingen börjar.

 

Tid: 25min
Pris:400kr

 

Utförs av: Lisa Boström

Lymfdränage

Lymfdränage stimulerar kroppens lymfflöde, dvs det flöde som sköter borttransporten av slaggprodukter och ett väl fungerande immunförsvar. En djup, avslappnande och effektiv behandling som understödjer en storstädning av kroppen.

 

Tid: 25min eller 55min
Pris: 325 eller 690kr

 

 

Utförs av: Mia Nilsson

Yogamassage

FTG

Ayurvedisk Yogamassage kommer från Indien och är en kombination av yoga asanas och oljemassage. Tekniken kallas ibland för "latmansyoga" eftersom man under den här behandlingen får liknande effekt som under ett yogapass. Genom djupgående strykningar och stretching hjälper jag dig att mjuka upp både muskler och bindväv. Fokus ligger på att öppna upp och fördjupa andningen vilket ökar cirkulationen i hela kroppen. Många säger att de känner djup avslappning och frid efter behandlingen. Minskar stress, oro och ger ökad rörlighet. Effektiv vid rygg- och nackproblem, depression, sömnproblem, hormonella besvär och nedsatt immunförsvar. Hela kroppen behandlas vid varje tillfälle, även huvud, ansikte, fötter och händer.

 

Tid: 105min
Pris: 1 250kr

 

Utförs av: Lina Johansson

Andningsmassage

FTG

Andningsmassage jobbar med att öka din förmåga att ta in luft i dina lungor, både under ansträngning och vila. Genom att massera de muskler som sitter runt din bröstkorg och de muskler som styr din andning ökar din rörlighet i bröstkorgen och därmed din andningsförmåga.

Det är idag vanligt med korta bröstmuskler, spänningar mellan skulderbladen, framskjuten haka och spänningar i nacke/axlar. Allt detta fungerar som att ha för små kläder på sig, de hindrar din naturliga rörelse.

Andningen påverkar många system och funktioner i din kropp. När du jobbar med andning hjälper du därför många områden i din kropp till både avspänning och ökad förmåga.

 

Tid: 25min
Pris: 500kr

 

Utförs av: Angelica Glas och Anneli Lund

Terapeutisk massagebehandling

FTG

En terapeutisk behandling är till för att hjälpa dig med problem och smärtor i kroppen men även för att förebygga besvär. Behandlingen börjar med en undersökning med journalskrivning och fortsätter sedan med behandling. Behandlingen kan bestå av olika massagetekniker, allt från tuffare muskulering till tekniker som bygger på smärtfria lägen och muskelsignalsmanupilationer. Behandlingen anpassas helt efter dig och dina behov för bästa resultat.

Tid: 25min eller 55min
Pris: 400-690kr

 

Utförs av: Angelica Glas, Anneli Lund och Lisa Boström

Tillsammansbehandling för två personer

FTG

Unna dig och din vän/ partner en skön stund tillsammans. Under en timmes tid kopplar ni av med frukt och juice.

Ni börjar med ett fotbad, under tiden får ni handmassage uppföljt med fot och vadmassage. Skalp, skuldra och ansiktet får sedan en skön massage.

Tid:  60min
Pris: 900kr

 

Utförs av: Lisa Boström

Aroma Hot-stone

FTG

En avkopplande och djupgående massage med varma lavastenar och väldoftande/läkande eteriska oljor. De varma stenarna löser upp dina spänningar och och ger vila för både kropp och själ. Underbart skönt! Den har en lugnande och stressreducerande effekt samtidigt som den ger ny kraft och energi. Hot stone massage bygger på flera tusen år gammal orientalisk filosofi med härstamning från antika Kina och Indien. Ej lämplig för gravida.


Helkropp eller halvkropp.

Tid: 30min eller 60min
Pris: 600-900kr

 

Utförs av: Anneli Lund och Lisa Boström

Spamassage

FTG

Njut av mjuk massage med varma oljor i ett rytmiskt flöde. Avkopplande och avstressande för kropp och själ. Endast mjuka massagetag utförs. Välj mellan neutral, uppiggande, utrensande, avkopplande eller muskelavslappnande olja.
Helkropp eller halvkropp.

 

Tid: 25min eller 55min
Pris:400-690kr

 

Utförs av: Lisa Boström och Evelina Åslund Bäck

Taktilmassage

FTG

Vid taktilmassage så sker beröringen i ett jämnt och lugnt tryck och följer ett medvetet rörelsemönster.

När kroppen känner beröring utsöndras Måbra-hormonet på mindre än 0,1 sekund, vilket har en helande effekt på kroppen.

Effekterna av en taktilmassage kan exempelvis vara avslappning i kroppen, lugn och ro, smärtlindring, bättre sömn, ökad nyfikenhet, förbättrad mag-tarmfunktion, minskad aggressivitet, stärkt kroppsuppfattning, minskad ångest, ökat immunförsvar, ökad självkänsla och tänd livsgnista.

Tid:  60min
Pris: 700kr

 

Utförs av: Morgan Olofsson

Kristallmassage

FTG

Kristaller har en perfekt molekylär uppbyggnad vilket gör att de alltid befinner sig i ett tillstånd av ro och harmoni. Kristaller har visat sig kunna påverka oss människor eftersom vår kropp omges av ett nätverk av subtila energier.

När man kommer i kontakt med kristaller reagerar kroppens energifält på kristallernas vibrationer. Energifältet börjar förändras tills det har uppnått samma vibrationsnivå som kristallen.

Kristaller aktiverar läkningsprocessen, stärker nervsystemet och fokuserar dina mentala krafter. De aktiverar intuitionen, skärper intellektet och väcker helande krafter.

Klienten ligger bekvämt på massage bänk med lugn frekvenshöjande musit´k i bakgrunde. Under behandlingen använder jag eteriska helande oljor utan tillsatser. Kristaller lägger jag runt och på klienten beroende på informationen jag får av dina energier.

 

Tid: 55min
Pris: 690kr

 

Utförs av: Angelica Glas

Intuitiv massage

FTG

En behandling helt utifrån känsla. Vad behöver du mest av just nu. Under behandlingen kan massören använda sig av alla typer av massage, healing, kristaller, ljud, med mera. Följ med på en spännande upplevelse!

 

Tid: 55min
Pris: 690kr

 

Utförs av: Angelica Glas och Anneli Lund

QINOpraktik

FTG

QINOpraktik är en kombination av österländsk och västerländsk filosofi med

tekniker hämtade ur Kinesiologi, Osteopati, Massageterapi, Kiropraktik och Akupunktur. Det är en manuell behandlingsform som betonar kroppens helhet

och självläkande förmåga där läkning kommer inifrån. Behandlingsformen ska inte förväxlas med kiropraktik.

 

Tid: 55min eller 85min
Pris: 690-950kr

 

Utförs av: Anneli Lund

Bindvävsmassage

FTG

Bindvävsmassage är en behandling som ökar blodgenomströmningen, frisätter slaggprodukter och sänker nervspänningarna i kroppen. Den hjälper musklerna att slappna av, lindrar muskelvärk, ledvärk, kronisk smärta och svullnader.

 

Tid: 25min
Pris: 400kr

 

Utförs av: Anneli Lund

Käkbehandling

FTG

Migrän, tinnitus och tandgnissling är bara några av de symptom som hör i hop med spända käkmuskler. Under behandlingen jobbar terapeuten med musklerna i käke och tillhörande muskler i nacke och på hals. Även muskler inne i munnen behandlas.

 

Tid: 25min
Pris: 500kr

 

Utförs av: Anneli Lund

Telefon: 063-779077   I   E-mail: info@ecocafeet.se   I   Adress: Storgatan 26 ÖSTERSUND