Hälsocenter, café & en unik mötesplats

Stress är boven bakom ohälsa. Hur vet vi då om vi är stressade? Stress går att mäta med HRV Biofeedback där man ser hur det autonom nervsystemet jobbar på insidan. Vårt nervsystem gasar och bromsar och det vi eftersträvar är att ha balans mellan gas och broms.

Fastnar du i gasen och inte kan bromsa finns risken att du utvecklar stressrelaterade symtom som högt blodtryck, ångest, koncentrationsproblem, sömnproblem etc. Hur hanterar du stress och skapar bättre återhämtning? Med hjälp av HRV Biofeedback får du direkt feedback på nuläget samtidigt som du får verktyg på hur du kan förändra dina reaktionsmönster, ta tillbaka kontrollen, minska stressen och skapa bättre återhämtning.

 

Tid: 55min
Pris: 900kr
Utförs av: Lena Raaby & Diana Lindberg

Stress koll

Check av ditt HRV 15 min.

För dig som redan tränar HRV Träning.

 

Tid: 15min
Pris: 200kr
Utförs av: Lena Raaby & Diana Lindberg

Coachning

Livsstilscoachning, karriärcoachning eller det som du själv väljer eller vill utveckla. Ett samtal varar normalt 45-60 minuter. Ett coachande förhållningssätt får Dig som kund att hitta svaren inom dig. Att ha en neutral samtals-partner, ett bollplank, som uppmärksamt lyssnar till hela Dig utan förutfattade meningar (som dina vänner och familj ofta har) är något alla skulle må gott av!

 

Tid: 55min
Pris: 800kr
Utförs av: Lena Raaby & Diana Lindberg

BOKA

Mentalcoach / Stresshantering / Tankar under- och efter sorg.

Känner du att du sitter fast i vissa betéenden/tankar? Behöver du hjälp med att förändra något i ditt liv? Att se saker på ett nytt sätt eller att utvecklas på vissa plan? Då kan ett coachingsamtal vara något för dig.

Behöver du hjälp att komma tillbaka efter en sorg eller utmattning? Eller stöd och hjälp som anhörig/närstående att hantera situationen du befinner dig i. Då vet jag precis vad du går igenom och kanske kan vara till hjälp.

 

Jag tittar också på balansen inom kost/näring/cellhälsa och läkning inifrån. Då jag vet hur brister kan orsaka att inte hjärnan/kroppen funkar ultimat.

 

 

Tid: 60min
Pris: 800kr

Paketpris- 6 ggr 6 månader. 3900:- (650:-/gång)
Utförs av: Annica Olsson

Hypnos

Hypnos eller trance är ett alternativt medvetandetillstånd mellan

vakenhet och sömn där vi har tillgång till det undermedvetna. När vi befinner oss i trance har vi möjlighet att påverka omedvetna och

bakomliggande processer som har stor inverkan på vårt dagliga liv. Med hjälp av suggestioner, neurolingvistisk psykologi och andra tekniker kan vi bota fobier, bli av med rädslor och andra oönskade beteenden snabbt och effektivt. Hypnos som rökavvänjningsmetod har till exempel visat sig vara väldigt framgångsrikt.

 

Det är även vanligt att använda hypnos och suggestionsterapi för att prestera bättre i studier, idrott och i andra situationer där den psykiska faktorn har stor betydelse. Vi kan även använda oss av hypnos för att utforska bortträngda minnen och nedstängda känslor.

 

Hur lång tid man går i hypnoterapi är individuellt. Att uppnå något

specifikt som till exempel att bota en rädsla eller fobi tar normalt

1-5 sessioner medan en mer holistisk långtidsterapi är högst personlig och därför svår att tidsbestämma.

 

Tid: 60-120min
Pris: 800kr
Utförs av: Mattias Högberg

Zyto-scanning

FTG

Zyto-skannern skapar en komplett hälsobild genom mätning av ditt bioelektriska system (Biofeedback). Skannern läser av kroppens frekvenser och registrerar obalanser. Du får även förslag på åtgärder/behandlingar som kan passa dig. Vikt, Stress, Näring, kost, Motion och obalanser är vanligt för genomgång.

 

Tid: 90min
Pris: 900kr

Utförs av: Börje Karlsson

Viktminskning/ Kostrådgivning

FTG

Syftet med rådgivningen är att du/ni ska få redskap att må ditt allra bästa. Med energi som räcker hela dagen, en mage som fungerar som den ska men även balans på både blodsocker och hormoner. Effekterna av en kostförängring förbättrar förutsättningarna för viktbalans och bättre fysisk/psykisk hälsa.

 

Kostrådgivning intro 1,5 h: 650 kr

 

Kostrådgivning grupp 4 personer 2 h: 350 kr/person

 

Utförs av: Börje Karlsson

Samtalsterapi

Terapin vilar på gestaltterapeutisk grund och bygger på en humanistisk och holistisk människosyn. Fokus i terapin ligger på att uppmärksamma dig på vilka omedvetna behov, föreställningar och upplevelser som påverkar kontakten här och nu. I terapin kan du få hjälp med att undersöka och avsluta gamla händelser vilket gör det möjligt att bli mer närvarande i det som är nu. Genom att bli medveten om vilka tolkningar, förhållningssätt och strategier som ligger till grund för ditt agerande öppnas möjligheten att testa nya vägar.

 

Tid: 55min
Pris: 550 kr

Utförs av: Mattias Högberg

Hormonanalys

För dig som är trött på att bli avfärdad med att "det är så här att bli äldre" samt ett recept på antidepressiva...

Dessa tester utförs av det amerikanska ackrediterade laboratoriet Labrix Inc. Testerna görs i saliv. I saliv analyseras nivåerna av östron, östradiol, östriol, progesteron, testosteron, DHEA och kortisol x 4.

 

Hormonanalys: 2500-4500 kr

 

Tid: Första mötet: 60min
Uppföljningsmötet: 60min
Pris: 4500 kr (inkl. uppföljningsmöte)

Utförs av: Börje Karlsson

Hårmineralanalys

FTG

En förstklassig analys med 2% felmarginal där du får svar på hur just ditt näringsupptag och mineralbalans ser ut i kroppen. Många använder testresultatet för att förebygga eventuell ohälsa eller för att finjustera sitt kost- och näringsintag. Det ingår även en Zytoscanning värde 900kr. Analysen består av 1timma Screening, samtal, klippning för labb och sedan ytterligare en timmas genomgång av resultatet inkl. en doktorsrapport.

 

Tid: Första mötet: 60min
Pris: 2200 kr (inkl. uppföljningsmöte)

Utförs av: Börje Karlsson

Hårmineralanalys återbesök

FTG

Här går vi igenom alla dina resultat och ger dig tips och råd på hur du kan få din kropp i balans.

 

Tid: 60min
Pris: 0kr

Utförs av: Börje Karlsson

Telefon: 063-779077   I   E-mail: info@ecocafeet.se   I   Adress: Storgatan 26 ÖSTERSUND